intropic methodiek talentenspelTalentenspel

In 1991 ontwikkelde Willem Glaudemans de eerste vorm van het Talentenspel. Dit ontstond uit de vraag: wat doe ik met al die verschillende talenten in mijn leven, hoe breng ik ze bij elkaar?
Sinds 2003 is het Talentenspel werkzaam in de wereld en heeft het via honderdvijftig gecertificeerde talentencoaches vele mensen geholpen hun talenten en hun missie te vinden en weer uitzicht te geven op hun toekomst.

Het Talentenspel haalt wat in het onderbewuste aan kennis en wijsheid verborgen ligt naar boven. Je gaat vanuit een overkoepelende positie kijken naar jouw talenten. Je ontdekt welke talenten er zijn in jouw leven, of deze voldoende ruimte krijgen, wanneer deze in jouw leven zijn verschenen,… Het is een super mooie innerlijke reis, waarbij je verwonderd terug naar huis keert.

Hoe beter we onze talenten kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren. Het vergoot onze zelfkennis en zelfvertrouwen. Zo kunnen we op andere manieren omgaan situaties waarmee we te maken krijgen in het leven. Het Talentenspel leert ons niet enkel om vanuit een overkoepelende positie naar onze talenten te kijken, maar biedt ook de mogelijkheid om deze talenten in te zetten waar nodig.

Het Talentenspel heeft haar wortels in het Jungiaanse gedachtegoed, vier elementenleer, mystiek van de twaalf;… maar je vindt ook aspecten terug van Psychosynthese, psychodrama, …Het Talentenspel is gebaseerd op het werk van Joseph Campbell, Carl Gustav Jung, Ken Wilber. 

Het Talentenspel is geen therapierichting/coachingsrichting, maar wel een methode die leidt tot intensieve bewustmakende ervaringen voor de cliënt in zowel psychotherapeutische processen als coaching trajecten.


Voor meer informatie over het Talentenspel kan je terecht op de website van Willem Glaudemans, de grondlegger van de methode en op de website www.talentenspel.nl

Het instituut voor talentgerichte ontwikkeling wil hulpverleners, loopbaanbegeleiders, therapeuten, coaches,… opleiden om met deze methodieken aan de slag te gaan binnen hun eigen professionele praktijk. Zo kunnen zij hun expertise verder uitbouwen, zodat het groeiproces van de cliënt gestimuleerd wordt. 
Het aantal methodieken zal door de jaren heen uitgebreid worden.