KMO Portefeuille

 

De KMO portefeuille kan gebruikt worden door zelfstandigen, ondernemers van een KMO, beoefen aars van een vrij beroep. Het I.T.O. vzw is door de Vlaamse Gemeenschap geregistreerd als opleidingscentrum. De KMO – portefeuille kan gebruikt worden door zelfstandigen (hoofdberoep of bijberoep), ondernemers van een KMO, beoefenaars van een vrij beroep. Deze overheidssubsidie bedraagt 40% van het inschrijvingsgeld.

Enkel voor het inschrijvingsgeld kan gebruik gemaakt worden van de KMO – portefeuille. Eventuele kosten voor het verblijf komen hier niet voor in aanmerking.

Het I.T.O. vzw heeft een erkenning voor de pijler opleiding. Het erkenningsnummer is: DV.O216200
Procedure:

 

   • De Projectaanvraag dient te gebeuren binnen de 14 dagen na de eerste officiële lesdag van de opleiding.
   • Een projectaanvraag moet eerst door het I.T.O. vzw worden goedgekeurd (opleiding, bedrag, aantal opleidingsuren, datum aanvraag). Van zodra dit in orde is, krijg je daarover via KMO-portefeuille een bericht.
   • Als het inschrijvingsgeld 100% bedraagt, dan stort u (binnen de 30 dagen) 60% in uw virtuele KMO portefeuille en de overheid stort daarin het equivalent bij, dus 40%
   • Dan stort u, vanuit uw KMO portefeuille, het volledige bedrag door naar het I.T.O. vzw. U gebruikt als referentie het factuurnummer vermeld op uw factuur
   • U dient de 100% kost in te geven aangezien het I.T.O. vzw , BTW vrijgesteld is (dus geen BTW van het bedrag aftrekken)
   • Let op: indien u de opleidingskost fiscaal inbrengt als beroepskost, kan u enkel 60% inbrengen (enkel het niet gesubsidieerde deel)

 

Meer informatie:

 

http://www.agentschapondernemen.be/themas/kmo-portefeuille of bel gratis 1700.

 

Maatschappelijke naam 

I.T.O. vzw Instituut voor Talentgerichte Ontwikkeling vzw
Maatschappelijke zetel Grensstraat 15a 2243 Pulle
Pijler Opleiding
Erkend voor Domein Algemeen Domein
Erkenningsnummer DV.O216200
E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schermafdruk 2017 10 13 15.07.45